Een ober van Nix

verslag van een schoolvoorstelling


Auteur: Juf Paula Op Dreefschool Nieuw Vennep maart 2007


Woensdag 21 maart was er een voorstelling voor de kinderen van de groepen 1, 2 en 3 in de speelzaal. De heer Janus van Hal van het Pagetti theater heeft een interactieve speelstijl, waardoor de kinderen op allerlei manieren mee kunnen spelen in zijn stukken. Geen enkele voorstelling is daardoor hetzelfde, want de reacties van de kinderen bepalen mede zijn show.


De voorstelling
Pagetti, de ober van het restaurant, ziet het niet meer zitten. Alles wat hij doet gaat fout. Zelfs een paar simpele limonadebekertjes op een blad vervoeren levert al de grootste problemen op. Maks denkt het wel even voor te kunnen doen, maar de trappen leveren toch wel wat problemen op. Daarna nodigt hij Daisy uit om in zijn restaurant te komen eten. Maar waar moet ze zitten en wat wil ze graag hebben? Daisy vond dat ze eerst maar een bestekje moest hebben, maar dat bleek zelfs moeilijk te zijn. Toen had hij een verrassing voor haar, een toverstokje en een doosje met bellenblaas. Elke keer als ze tegen een bel aantikte, hoorde je een belletje. Een van die bellen had de ober gevangen, misschien bracht hij nog wel een keer geluk. Daarna kwam Mels in het restaurant. Mels wilde eigenlijk een biertje, maar kreeg op een speciale manier limonade. De spetters vlogen daarbij in het rond en een paraplu (parasolletje) moest hem beschermen tegen al die nattigheid. Mels wilde nooit meer terugkomen in het restaurant. Eddy daarentegen wel. Hij wilde graag spaghetti. Maar voordat hij dat kreeg, kreeg hij eerst een heel speciaal tafelkleed. Ook met de spaghetti mislukte het allemaal, het was net elastiek en de ober raakte er helemaal in verstrikt. Michelle probeerde hem uit de knoop te halen en dat lukte pas na heel veel moeite.

Toen kreeg Pagetti opeens op een idee. Hij wilde behalve limonade en spaghetti ook de klanten trakteren op leuke acts, waarbij ze zelf mee mogen doen. Hij bedenkt de ene na de andere act. Zo wil hij de vinger van Jaimy laten verdwijnen. Jammer genoeg lukt dat niet. Kaj en Britney durven op een stoel die op 4 bekertjes staat samen met hem een acrobatenact uit te voeren. Mara treedt op als danseres en maakt de mooiste draaien. Ook Tom trotseert alle gevaren in de lucht. De Ober van Nix kan op het laatst wel zelf via een hooggespannen koord twee limonade foutloos serveren aan de overkant. Max durft heel knap deze act na te doen. De laatste act wordt getoond door Evy die heel knap alles wat wordt voor gedaan, ook na doet tot in de details. Met een gezellig lied eindigt de voorstelling. Iedereen heeft volgens ons genoten.

Meneer Pagetti bedankt voor deze leerzame, grappige en verrassende show.