Nog lang niet jarig!
Dankzij vormgeefster Maaike Wijnberg zien dieren, kostuum en decor er prachtig uit!

Janus is dierenoppasser in het circus. Zebra is jarig en krijgt ontbijt op bed. Koe zingt een lied voor hem, Olifant moet gewassen en Giraf wil héél hoog gevoerd worden. Janus wil ook graag jarig zijn en weet wat voor cadeau hij wil: een keer optreden in het circus! Hij wil alvast versieren om snel jarig te zijn. Maar hoe komt hij aan vlaggetjes?
In het decor en in zijn kostuum ontdekt hij allerlei vlaggetjes. Als ze eindelijk zijn opgehangen verdwijnen ze op mysterieuze wijze …Geen versiering, geen feest dus vraagt hij de circustovenaar om vlaggetjes. Dankzij de toverkist lijkt het te gaan lukken.
Dan komt uit de tent een hele grote verrassing ……Alle circusdieren hebben meegedaan!
Nu kan het feest beginnen: Janus gaat optreden als clown Pagetti in het circus!

In de circusambiance van "Nog lang niet jarig" komt zijn jarenlange ervaring als theaterclown volop aan bod. Met weinig woorden, een sprekende mimiek, humor en meezingliedjes weet hij ook de allerjongsten te verleiden tot reageren en meedoen. Deze voorstelling is verwant aan het thema "Jarig" van de Nationale Voorleesdagen 2013. Aan de voorstelling kan een toegift van ca 20 min. worden gekoppeld waarin kinderen samen met Pagetti spontaan optreden met eenvoudige circusacts.


Hierbeneden ziet u een impressie van 4 min. waarin de wisselwerking met het publiek goed zichtbaar is.
hoe de voorstelling overkomt ziet u bij overige reacties
2 Kinderdagverblijven van de SKRS Schagen, Basisscholen de Rank Schagen, Montessorischool de Wegwijzer-Enkhuizen en Montessorischool de Regenboog Amsterdam Z.O. en ook Bibliotheek Bos & Lommer-A'dam reageerden enthousiast op de voorstelling.
Op tournee werd vervolgens gespeeld o.a. bij basisscholen te. Barendrecht b.s Groen van Prinsterer Klundert Het Bastion Amsterdam Hildebr.v.Loonschool, De Tamboerijn Driemond/Weesp Jan Woudsma Almere de Waterhoek Obdam de Caegh Huizen De Tweemaster
Amersfoort basisscholen en peuterspelzalen in de wijken rustenburg en Liendert Tuitjenhorn Psz De Paddestoel Tuitjenhorn Midgard antr. instelling voor mensen met een verst. beperking