Oppassen Pappa!!

Mamma moet opeens weg en Pappa blijft thuis.Pappa wil een klusje doen maar dat valt niet mee, want baby huilt..
Pappa slaat zich door luier en flesje heen maar baby blijft aandacht vragen. Wat zou er toch zijn?
Pappa heeft een heel eigen manier om op de kinderen te passen. Steeds dreigt er het een en ander mis te gaan, maar dan komt hij met verrassende en grappige oplossingen.
Het wordt een vrolijke boel: ze bouwen torens van luiers, de pannenkoeken vliegen door de lucht, de kinderwagen wordt een raceauto en de badkamer verandert in een tropisch zwemparadijs.
Als hij zijn accordeon van zolder haalt is het helemaal feest.
Allemaal wiebelen met je billen op Pappa's wiebelbillenboogie!


Oppassen Pappa! is al weer de vijfde in de reeks voorstellingen van Pagetti Jeugdtheater die zijn geïnspireerd op een bekroond voorleesboek. Janus van Hal heeft een ruime ervaring met het spelen van interactieve theatervoorstellingen voor jonge kinderen. Door zijn subtiele en interactieve speelstijl weet hij ook van de jongste kinderen het vertrouwen te winnen en hen bij de voorstelling te betrekken. De voorstelling Oppassen Pappa! is een humoristische bewerking van het bekroonde voorleesboek 2010 De Wiebelbillenboogie en gaat over het reilen en zeilen in een gezin als Pappa de zorg van Mamma overneemt.
Janus van Hal speelt de ietwat onbeholpen pappa op clowneske wijze met eenvoudig taalgebruik en een minimum aan schmink. De kinderen spelen om beurten de rol van groter broertje of zusje.

 

Reacties


Beste Janus,

Allereerst willen wij je complimenteren voor, weer, een fantastische peuter/kleuter voorstelling! Wij hebben genoten en heerlijk 'gewiebeld'.

Enkele reacties van onze kant zijn;
Er waren twee peuters die absoluut niet naar binnen wilden. Nadat we ze door het raam hadden laten kijken, wilden zij toch wel naar binnen, zij het op schoot bij de juf. Naarmate de voorstelling vorderde wilden zij vooraan zitten en nog wat later vooral mee dansen. Wil je een nog groter compliment?!

Nog een fijne zondagavond en wellicht tot ziens!!

Groet van Helmi, namens montessorischool De Wegwijzer en peutergroep De Peutertuin

Hoi Janus,

Ook wij hebben nagenoten van je voorstelling! Hoe die baby dat nu allemaal op dronk en at...heerlijk die verwondering.
Ik stuur je mailtje door aan Coby, mijn duo partner. Zij heeft de foto's gemaakt en kan je dus helpen aan t origineel.
Heel veel plezier met deze voorstelling en als de mogelijkheid zich voor doet komen we graag van een volgend optreden genieten.

Hartelijke groet,
Lea Gerritse
Bs Blokhuus Hoevelaken
Voorstelling "Oppassen Papa" in de bibliotheek
Binnenkort zijn de Nationale Voorleesdagen en daarom mochten wij vandaag kijken en meedansen en meezingen met het Pagetti Jeugdtheater.
jord, sophie en ming hebben hierover samen met Coby een verhaal gemaakt.
Hoe het begon:
- Dat mama belde en zei "ik moet de héééle dag wérken!!"
Papa schrok ervan, maar zei: "oooh, …..dat is goed…, dan moet ik dat éne tandje poetsen, eten geven, wassen, plasje doen, douchen en afdrogen én de WIEBELBILLENBOOGIE doen met de kinderen uit het publiek !!!!?!!!
Vóórdat de baby ging slapen zong papa een liedje 'slaap kindje slaap'.
Toen de baby een fles melk kreeg zong hij 'schuitje varen, theetje drinken'. De baby dronk niet één, maar twee flessen helemaal leeg ! Papa vroeg of Eline (gr 1b) een ritje met de kinderwagen kon maken. Dat ging prima. Ook Kamiel deed het goed.

Papa ging pannenkoeken bakken samen met Iris Verkerk. Hij gooide de pannenkoeken door de lucht in de andere koekenpan. De baby at er lekker van met zijn ene tandje.

Oh, nee…. Opeens lekte het uit de kinderwagen! De baby plaste!

Een schone luier was nodig, maar die waren op…. Er moest ook nog gedouched worden en afgedroogd.
Op ' t laatst deden we met zijn allen de wiebelbillenboogie, met handdoeken om ons middel, terwijl er muziek gemaakt werd door de kinderen en papa met zijn harmonica!!

Wat een fantastische voorstelling. We hebben heerlijk meegezongen en gedanst..
Kijk maar naar alle foto's