Over Pagetti Jeugdtheater

Lees hier meer over de uitgangspunten van Pagetti Jeugdtheater, het begrip theaterclown, de theatertechniek en zakelijke aspecten van Pagetti Jeugdtheater.

De voorstellingen van Pagetti Jeugdtheater worden solo gespeeld door Janus van Hal.
Op het repertoire staan zowel theatervoorstellingen  als clownsprogramma's. 

Behalve diverse voorstellingen in de categorie 4 jaar en ouder zijn er ook  speciale peutervoorstellingen.

Pagetti Jeugdtheater ziet behalve het spelen van boeiende voorstellingen ook een educatieve taak: De (eerste) kennismaking van jonge kinderen met vormen van theater tot een succes te maken. Pagetti Jeugdtheater is van mening dat dit het best in de eigen vertrouwde omgeving kan gebeuren. Het vaak jeugdige publiek, met weinig of geen ervaring met voorstellingen, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Daarom moeten het voorstellingen zijn waarbij de kinderen kunnen en mogen reageren op de voorstelling. Jonge kinderen met weinig kijkervaring hebben dit nodig.

Een van de sterkste punten van Pagetti Jeugdtheater is de intensieve wisselwerking met het publiek. Zodoende verloopt deze kennismaking op soepele wijze.

Bij de clownsvoorstellingen betekent dit een intensieve wisselwerking met het publiek. Deze wordt mede mogelijk door een sober gebruik van schminck en attributen.

Pagetti Jeugdtheater staat voor:

Clowneske speelstijl appelerend aan de creativiteit van de kinderen.

Ruim 25 jaar ervaring met meespeeltheater.

Theaterambiance bij U op school.

Respectvolle interactie met kinderen.

Pedagogische en educatieve elementen.

Inspiratie voor Uw schoolproject.

 

Theaterclown

De speler laat zien dat in ieder mens clowneske trekken schuilen. In de rollen die hij speelt maakt hij dat clowneske zichtbaar. Hij beoefent elementaire clownerie met slechts een paar attributen. Het weglaten van toeters en bellen  maakt de weg vrij voor meer interactie en het meespelen van rollen door de kinderen .

Pagetti gaat verder dan kunstjes, staat open voor improvisatie en spelbijdragen van de kinderen en appelleert daarbij aan de fantasie, creativiteit en inventiviteit van de kinderen.

Pagetti: clownesk theater met een vleugje poezie, met muzikale ondersteuning van zijn accordeon

Theatertechniek Bij de voorstellingen wordt met uitgekiende belichting, geluid, aansprekende decors een intieme theatersfeer gecreerd. Met handige , in hoogte oplopende bankjes wordt een prima publieksopstelling gerealiseerd: Uw locatie wordt omgetoverd in een intiem theater! De voorstellingen worden op tal van locaties gespeeld. In het theater en zeker ook op scholen en centra voor kinder- en peuteropvang. Ook in het sociaal-cultureel werk en  voor multicultureel publiek worden de voorstellingen enthousiast ontvangen. In veel van deze gevallen brengt Janus van Hal het theater letterlijk  naar de kinderen toe.

Zakelijk: Pagetti Jeugdtheater is een  eenmanszaak: U kunt direct bij de speler inlichtingen inwinnen. Door dit rechtstreekse contact bespaart u bij boeking de bemiddelingskosten. Door het gebruik van speciale apparatuur is er bij de voorstellingen geen extra technicus nodig. Mede daardoor vallen de voorstellingen in een gunstige prijsklasse..

 

[Terug naar boven - Terug naar de vorige pagina]